Mile Lukić gaat ‘Ode aan de Veteranen’ componeren

Componist en gitarist Mile Lukić gaat speciaal voor het bevrijdingsfestival aan de Waal een muziekstuk componeren. Deze compositie wordt op 5 mei 2015 uitgevoerd als een “ode aan de veteranen” die voor onze vrijheid hebben gevochten.

Mile Lukić werd geboren in Sarajevo. Sinds zijn twintigste is hij op professioneel niveau bezig met het componeren, arrangeren, produceren en uitvoeren van muziek. In Joegoslavië schreef hij songs voor verschillende topartiesten. Het lied Ja vi se groeide uit tot een tophit en in de periode 1989-1992 zijn er wereldwijd meer dan één miljoen cd’s van zijn hand verkocht.

Door de oorlog in zijn vaderland Bosnië moest Mile uitwijken naar Nederland, waar hij nu nog steeds met zijn gezin woont. Hier zette hij zijn muzikale carrière voort. In Zaltbommel is Mile bekend als gitaarleraar bij de Main Music School, waar hij diverse gitaartalenten begeleidt.

In het voorjaar zal zijn hymne voor het evenement ‘RoodWitBlauw & Wittebrood’ gereed zijn. Mile zal ook de begeleiding van de professionele en amateur-muzikanten en koren in de regio voor zijn rekening nemen. Première is op 5 mei in het kerkje van Neerijnen. Later op die dag zijn er nog meerdere voorstellingen op de RoodWitBlauw picknickplekken langs de oevers van de Waal, vanaf Heesselt tot aan Fort Vuren.

Back To Top