Peter de Graef schrijft scenario voor theater Tour de Waal

De bekende Vlaamse schrijver en acteur Peter de Graef is bereid gevonden om het theaterstuk te schrijven dat tijdens de Tour de Waal wordt opgevoerd. De vorm is een monoloog van tien minuten, die door teams van acteurs meerdere keren op de vuurplaatsen wordt vertolkt, omlijst door muziek.

Input voor het stuk zal komen uit de verhalen van vluchtelingen, die naar de vrijheid in ons land zijn gevlucht. Deze individuele verhalen zal Peter tot een universeel verhaal over vluchten omvormen. Regisseur Jur van der Lecq zal de acteurs gaan opleiden in een aantal workshops.

Na de oproep in de regionale media hebben al verschillende aspirant-acteurs zich gemeld bij Stichting BOL om op 5 mei als vrijwilliger mee te doen. Ook het Cambium college heeft  grote belangstelling getoond om met een aantal leerlingen uit hun kunstklas aan dit theaterproject mee te werken.

Peter de Graef is in de theaterwereld van Vlaanderen en Nederland geen onbekende. Sinds 1979 schrijft hij scenario’s en staat hij zelf op de planken bij verschillende theatergezelschappen. Voor zijn werk als acteur werd hij in 1998 bekroond met de Louis d’Or, de Nederlandse prijs voor beste acteur.

Over zijn schrijfstijl weet Wikipedia te melden: “Al zijn teksten hebben gemeen dat zij de toeschouwer met veel humor op sleeptouw nemen in een wereld van wreedheid, gekte en fantasie, waarin de toeschouwer achter elke hoek zichzelf en de werkelijkheid tegenkomt”.

Back To Top