De Wijde Waalroute 2017 (24 km)Waardenburg
Natuurhistorisch Museum de Oersprong
Kinderen van OBS de Waerdenburght leiden de bezoekers door het museum en naar de gedenksteen in de uiterwaarden. Naast de natuurhistorie worden de verhalen gebaseerd op de 8-jarige Janny de Jongh die omkwam bij een explosie in Tuil en de 6-jarige Joodse Leo Ullman die op hetzelfde moment ondergedoken zat.

Neerijnen
Bij het Stroomhuis komt weer een Vrijheids-muur waar je jouw wens voor de vrede mag opschrijven. Het terras van de Uit-Spanning is geopend, er is lekker eten en drinken en gezellige muziek.
Tussen 15:45 en 17:00 uur komen de dichters van de Poëzietour de Waal langs. Binnen is een expositie van Han Hagen, Lia van Rhijn en Barbara Le Clerq: ‘Alles wat vliegt en meer’, een ode aan de vogels. Anna Sloot verzorgt het maken van wel-kommetjes. “Talking Trees” is de expositie van Darja Vos en Hans Vernooij.

Heesselt
Bianca TangandeBij het kerkje van Heesselt is van 13-17 uur een bevrijdingsmarkt met leuke kraampjes. Binnen is een open podium waar je o.a. van 13:45 – 15:00 kunt genieten van de Poëzietour, 6 regionale dichters trekken door het gebied en geven voordrachten. Per locatie is er een drietal voordrachten.
Bij de Steenfabriek Heesselt is de theetuin River Lounge open, Hier komt één van de grootste veldovens langs de route. Bianca Tangande speelt cederfluit. Om 13:10 vallen de broodjes uit de lucht en om 16:30 uur de parachutist.
Rond 14:00 uur treedt het Colourful City Koor op.


Colourful City Koor

Je kunt hier het pontje naar Rossum nemen dat aankomt in de Sluis van St. Andries.

Rossum
Bistro in Petto en Hotel-rest. De Gouden Molen verzorgen een leuk programma in Rossum. Om 13:00 gaat de bar open en een uur later start het ‘mini-foodfest’, met lekkere hapjes. De broodjes vallen om 13:35 uur. Van 13:45 – 15:00 uur kan je luisteren naar de Poëzietour de Waal. DJ Ian zorgt voor de muziek en vanaf 16:00 uur zijn er twee optredens: Colourful City Koor en de coverband The Containers.

Hurwenen
Eetcafé de Roskam is de hele middag geopend. Om 16:35 uur landt er een parachutist bij de oude steenfabriek.

Zaltbommel
13:40 uur Broodjesdropping in de uiterwaarden voor de Waalkade.
15:00 uur Parachutist met vlag.
Op het plein voor ‘de Verdraagzaamheid’ staan kraampjes: met o.a. waalbroodjes (voor wie ze niet op tijd kon bemachtigen) en een proeverij van internationaal voedsel door vluchtelingen (mogelijk gemaakt door de Lions Rivierenland).
Om 17:45 uur komen de dichters van de Poëzietour voor een Grande Finale. Zaltbommel is de enige plek langs de Waal waar het feest doorgaat ná 18:00 uur.
19:00 uur Muziek van het Colourful City met de Syrische zangeres Shaza Hayek en het Mile Lukic Orchestra. Schrijfster Marion Bloem sluit de dag af.

Gameren
U kunt weer terug over de Martinus Nijhoffbrug naar Waardenburg. Een uitstapje naar Gameren is ook erg aan te bevelen, want op de Gamerensche uiterwaarden is een grote veldoven gebouwd op het terrein van de oude steenfabriek. Hier vallen om 13:45 uur de broodjes.

 

Back To Top