Ton Jansen, Joyce Bloem, Harry de Vries

Burgemeester Neerijnen geeft startsignaal van Tour de Waal

Op donderdagmiddag 3 maart was de officiële aftrap van de Tour de Waal. In de Hay-Barn gallery van Joyce Bloem kreeg de burgemeester van Neerijnen Harry de Vries de eerste flyer uitgereikt van het 5 mei-evenement, uit handen van voorzitter Ton Jansen van Stichting Bol.

Burgemeester de Vries was lovend over Joyce Bloem en de organisatie en wil graag als ambassadeur optreden. Op 5 mei is hij bereid om een stukje mee te fietsen. “Ik denk dat Bevrijdingsdag onze belangrijkste nationale feestdag is,” sprak hij. “Met veel meer symbolische betekenis dan bijvoorbeeld een Koningsdag. Er wordt stilgestaan bij ons belangrijkste bezit: de vrijheid. Iets wat we misschien altijd voor heel gewoon hebben gehouden. Maar dat is het zeker niet, zoals we dagelijks kunnen zien aan de vele mensen die juist nu op zoek gaan naar vrijheid in een ander land. Laten we die vrijheid waarin wij nu leven koesteren als ons grootste goed.”

De bijeenkomst in Tuil was tegelijk de opening van de tentoonstelling ‘Bloem & Co’, met gezamenlijke kunstwerken van Joyce Bloem en haar zus Marion Bloem.

Back To Top