Bevrijdingsdag wordt een vrolijke dag vol muziek!

_MG_6204Colourful City Koor
Het Colourful City Koor maakte vorig jaar grote indruk in de kerk van Neerijnen en komt dit jaar maar liefst op 3 plaatsen terug. Met het magistrale vredeslied van Mile Lukic (vorig jaar speciaal voor 5 mei gecomponeerd) wordt om 12:00 uur afgetrapt op kasteel Ophemert. Daarna spoedt het hele gezelschap zich naar Slot Loevestein voor een concert om 15:00 uur. Ook in Zaltbommel is het koor te horen: om 17:30 op de Markt.
In de TV-reportage van RTV Betuwe komt de uitvoering van vorig jaar uitgebreid aan bod. Mooi om terug te luisteren!

Jolie coeur op Fort VurenJolie Coeur
Op Fort Vuren klinkt er gezellige Frans muziek van Jolie Coeur. Jolie Coeur neemt u mee in de sfeer van ‘La Douce France’. Zij brengen u heerlijke franse chansons die u het gevoel geven even in Frankrijk te zijn. Een zonovergoten terras en genieten van een goed glas wijn. Esther Bax (zang/fluit), Hans Dubbeldam (accordeon) en Willem Wijnbelt (contrabas) zijn alle drie gek op Franse muziek en laten dit met veel gevoel en plezier aan u horen.

NEP HellouwNEP
Hellouw heeft de harmonicaband N.E.P. te gast en NEP staat zoals u misschien weet voor ‘Nog Eens Proberen’.
In de jaren 50 was dit gezelschap een groot succes in Hellouw en omstreken. Sinds 26 januari 2008 is de NEP weer terug en laat zich overal horen, met… nog een aantal leden die er ook in de jaren 50 al bij waren!
Elke donderdagavond wordt enthousiast gerepeteerd in de Biskamp. Dus na zoveel jaren proberen moet dat een magistraal concert opleveren op 5 mei!

sweetblossomLaatste optreden Sweet Blossom Orchestra
Sweet Blossom Orchestra is een bigband met muzikanten uit Geldermalsen en omstreken. Het orkest staat al sinds de oprichting in 1991 onder leiding van Teunis de Wit. De band speelt voornamelijk swingmuziek uit de veertiger en vijftiger jaren. In Kasteel Ophemert zal Sweet Blossom Orchestra gedurende de middag een jazz-swing middag verzorgen van 13.00 tot 17.00 uur. Voor de fietsers die het Kasteel aandoen een mooi rustpunt, maar ook voor de niet-fietsers een gezellige swingmiddag met lekkere hapjes en drankjes. Komt u de hele middag en alleen voor de muziek van Sweet Blossom en wilt u verzekerd zijn van een zitplaats, dan kunnen wij voor u een tafel c.q. zitplaats reserveren. Belt u dan even met 06 20 548482 of email: j.vrouwerff@upcmail.nl. Sweet Blossom Orchestra zal ook haar programma enigszins aanpassen aan het bevrijdingsthema en een aantal “war time memories” ten gehore brengen. Deze middag zal Anita Simons optreden als zangeres. En… schokkend nieuws, het is het laatste optreden van Sweet Blossom Orchestra in de huidige samenstelling. Kortom u mag dit niet missen! Toegang gratis.

Jan van Tussenbroek en Klaas de HaanMuzikaal duo in/bij Veerhuis Varik
In Varik zal de muziek verzorgd worden door Jan van Tussenbroek uit Ophemert en Klaas de Haan uit Culemborg. Dit allround duo speelt op de Varikse Bol of – bij slecht weer – binnen in het Veerhuis. Jan speelt gitaar en Klaas keyboard en zang. Let op, op 11 juni staan ze ook in Neerijnen op de boeken- en plantenmarkt.

orgel-heesseltDaan de Vries
In het kerkje van Heesselt is er een prachtig Bevrijdingsconcert te horen op het geheel gerestaureerde knipscheerorgel.

Daan de Vries speelt het Bevrijdingsconcert om 14.00-14.30 uur en 15.30-16.00 uur.

Kijk hier voor het complete programma.

krakoenootMuziek in Rossum: Krak Oe Noot en Spot On!
15:30 uur: Krak oe Noot, een eigentijdse en gezellige kraakband uit Rossum en omgeving. Zij zullen deze middag meerdere malen verschijnen.
16:30 uur: Spot On!, de Rossum coverband die van alle markten thuis is.

 

Back To Top