Slot Loevestein ook onderdeel van de Tour de Waal op 5 mei

Tour de Waal op Slot Loevestein

Voor het eerst dit jaar heeft ook Slot Loevestein zich aangesloten bij het Bevrijdingsfestival aan de Waal. Tijdens de Tour de Waal is het één van de landmarks die het centrum zijn van de activiteiten.

Het complete programma moet nog gemaakt worden, maar we kunnen alvast wel een tipje van de sluier oplichten. De kinderen die deel uitmaken van de wielerploegen van de Tour de Waal zullen op Loevestein alles te horen krijgen over het verhaal van Hugo de Groot, wat natuurlijk perfect aansluit bij het thema Vrijheid.

Er is een workshop waarin je leert met een ganzenveer te schrijven. Loevestein is tevens de locatie van een optreden van het Colourful City Koor. Dat koor maakte op 5 mei vorig jaar grote indruk met de vertolking van het speciaal geschreven Vrijheidslied van Mile Lukic en gaat dit voor 3 extra optredens langs Kasteel Ophemert, Zaltbommel en dus Loevestein.

Verder is er nog een verrassing uit de lucht, maar daarover later meer! U bent nu al van harte uitgenodigd om op 5 mei het kasteel te bezoeken. Met het fietspontje naar Fort Vuren kan vervolgens de route vervolgd worden.

Back To Top