Doe mee met de workshops voor de Tour de Waal

De stichting Beeld van Oranje Linten organiseert in samenwerking met Spel&, Welzijn Neerijnen en Welzijn Lingewaal in de gemeente Zaltbommel, Maasdriel, Neerijnen en Lingewaal workshops voor basisschoolkinderen en volwassenen. De workshops vinden plaats in april om van 5 mei een feest te maken. En jij mag meedoen!

1) Vrijheidsvlaggen maken; voor basisschoolkinderen

Of je nu met een ploeg fietst of alleen, op 5 mei mogen de vlaggen uit. Dus kom je eigen vrijheidsvlag maken, waarmee jij kunt rondfietsen op 5 mei.  Je ontwerpt de vlag helemaal zelf, vervolgens maken we de vlag vast aan je fiets.

Gemeente Neerijnen: Inge van Wijgerden laat kinderen een prachtige vlag maken. 11 april in Hellouw, 18 april in Neerijnen, 25 april in Varik, aanmelden via www.welzijnneerijnen.nl/inschrijven.
Gemeente Lingewaal: workshops op 11 april in Herwijnen en 12 april in Asperen, aanmelden via www.welzijnlingewaal.nl/naschoolsaanbod.
Gemeente Zaltbommel: Inge van Wijgerden: 7 april in Gameren, 12 april in Zuilichem, 14 april in Zaltbommel, 21 april in Brakel, opgeven via www.bommelactief.nl, daar vindt u alle informatie

2) Word verhalenverteller op 5 mei; voor basisschoolkinderen en volwassenen

Er zijn prachtige verhalen te vertellen over vrijheid. Op verschillende plekken langs de routes zitten groepjes kinderen en volwassenen die de fietsers deze verhalen vertellen. Wilt u die dag wel een verhaal vertellen en als volwassene enkele kinderen begeleiden? Leer van te voren van echte verhalenvertellers hoe je een verhaal goed vertelt. Professionele verhalenvertellers Erik Geursen, Mieke Aalderink en Adrie Gloudemans bereiden de vertellers (groot en klein) voor. Op 5 mei bent u maximaal 4 uur aanwezig op een vertelplek langs de route tussen 13 en 17 uur. Er wordt gezorgd voor een verhaal en beschutting op de plek zelf.

Gemeente Lingewaal en Neerijnen: Workshops door Mieke Aalderink en Adrie Gloudemans. Kinderen in de gemeente Lingewaal en Neerijnen geven zich op via de brief die ze op school gekregen hebben, volwassenen via mieke.aalderink@home.nl.
Gemeente Zaltbommel: Workshops door Stichting Geursen Theaterproducties. 5 april in Zaltbommel, 12 april in Gameren, 19 april in Brakel. Kinderen geven zich op via www.bommelactief.nl, volwassenen via st.geursenprod@gmail.com.

De workshops in Bezoekerscentrum Heerewaarden zijn in ontwikkeling. Daarover later meer!

Deze mensen werken mee aan de workshops (in alfabetische volgorde):

Adrie Gloudemans Erik Geursen Evelien Baudoin Inge van Wijgerden Linda Maaskant Mieke Aalderink Saskia Geursen Willemien van Beekhuizen

 

Back To Top