PoëzieTourdeWaal voor vierde keer op Bevrijdingsdag

Dit jaar is er voor de vierde keer een “PoëzieTourdeWaal” (PTDW) op Bevrijdingsdag zaterdag 5 mei. De Zaltbommelse dichter Thom Ummels maakt dan opnieuw een tour met andere regionale dichters langs de Waal. De dichterstour maakt deel uit van het bevrijdingsevenement  “Tour de Waal 2018” het interactieve Vrijheidsevenement aan beide oevers van de Waal.

Het thema is dit jaar “Dichters verbonden in vrijheid”. Vrijheid in brede zin: vrij zijn, vrijheid zoeken, vrijheid van meningsuiting, losmaken, vrij voelen. De dichters komen op locaties waar veel publiek aanwezig is en er ook andere activiteiten zijn in het kader van de TourdeWaal. De dichters gaan op die locaties meerdere voordrachten houden. De voordrachtlocaties worden binnenkort bekend gemaakt.

Organisator en dichter Thom Ummels is druk bezig met de voorbereidingen. “We gaan ook dit keer met een kerngroep  van dichters op pad. Daarnaast bieden we de mogelijkheid aan prijswinnaars van de jaarlijkse dichtwedstrijd van het Stroomhuis in Neerijnen om zich bij ons aan te sluiten. Ook gaan we scholieren van basis- en voortgezet onderwijs  bij de PTDW betrekken.”

Naast Thom Ummels maken de volgende dichters deel uit van de kerngroep: Esther van Empel, Leo van der Laan en Marcel Vaandrager.

Nadere informatie kunnen belangstellenden opvragen via het emailadres: poezie@tourdewaal.nl.

Back To Top