Tour de Waal in Heesselt, 5 mei 2018

Grote namen op 5 mei in de kerk van Heesselt

bleihijt03 fotograaf en kunstenaar Guusje Kaayk

De kerk van Heesselt wordt omgetoverd tot ‘kunstoase’. Gerenommeerde kunstenaars Guusje Kaayk, Hans Vernooij, Darja Vos, Soraya van Houwelingen en Dik Kusters tonen hun visie op vrijheid.  Ook zullen kunstwerken van de overleden initiatiefneemster van Tour de Waal, Joyce Bloem, getoond worden. Schrijvers en dichters Marion Bloem (zus van Joyce Bloem), Thom Ummels, Jannie Regnerus en Marcel Vaandrager zullen voordragen uit eigen werk.

Dit alles wordt omlijst door musici Bert van den Brink (orgel), Alan Purves (slagwerk) en Corrie van Binsbergen (jazzgitarist). Rond 12:00 uur gaat de Tour de Waal bij de kerk van start met klokgelui en een toespraak van burgemeester Harry de Vries. De hele middag is de kerk open en kan de toren beklommen worden. Stichting Kerk Heesselt heeft een touwleuning aan laten brengen om veilig naar boven te kunnen lopen. Bij de galmgaten aangekomen is het genieten van het uitzicht. De kerk is een prima vertrekpunt voor een fietsroute. Routes liggen in de kerk. Oranje linten leiden van het kerkje naar de theetuin River Lounge waar je iets lekkers kunt gebruiken. De veldoven van vorig jaar is versierd met oranje linten. Vandaar kun je opstappen op de pont naar Rossum.

Tijdschema Heesselt:

12:00 uur Klokgelui
12:10 – 12:30 uur Opening door burgemeester Harry de Vries vervolgens een optreden van de Schots/Nederlandse slagwerker Alan „Gunga” Purves en mogelijk het oplaten van vrijheidsduiven.
13:10 uur Dropping broodjes in de uiterwaarden
14:00 uur Colonne van militaire auto’s brengen Waalbroodjes en mogelijk het bevrijdingsvuur uit Wageningen
14:30 – 15:15 uur Voordrachten van Thom Ummels en Marcel Vaandrager onder begeleiding van Corrie van Binsbergen (jazzgitarist)
15:15 – 15:45 uur Bert van den Brink musiceert op het monumentale Knipscheerorgel
15:45 – 16:30 uur Voordrachten van Marion Bloem en Jannie Regnerus onder begeleiding van Corrie van Binsbergen (jazzgitarist)
12:00 – 17:30 uur Expositie FRijHyt/Vreiheid/Fraaiheidt/Weijhijd/BleiHijt door Guusje Kaayk, Hans Vernooij, Darja Vos, Soraya van Houwelingen, Dik Kusters en werk van de overleden kunstenares Joyce Bloem
12:00 – 17:30 uur Kerktoren beklimmen
Back To Top