Basisopname van muziekstuk is klaar

Componist Mile Lukić heeft een basisopname klaar van het muziekstuk ‘Ode aan de Veteranen’. De compositie wordt de komende tijd uitgewerkt tot een meerstemmig koorwerk en een arrangement voor harmonie en fanfare, zodat meerdere koren en muziekgroepen kunnen gaan repeteren in de aanloop naar 5 mei.

stan-mitrovicDeze week werd ook bekend dat de bekende musicus Stan Mitrovic het arrangement zal gaan maken voor harmonie en fanfare. Stan Mitrovic is geboren in 1963 in Belgrado. Hij studeerde saxofoon en basklarinet aan het Rotterdams Conservatorium en speelt in een jazzquartet. Ook is hij werkzaam als big band dirigent en componist/arrangeur. In 1996 won Stan de eerste prijs op het Nederlandse Jazz Concours.

Eén van de koren die hun medewerking hebben toegezegd is het RK kerkkoor St. Cecilia. Zij zullen meewerken aan de uitvoering van het muziekstuk in de kerk van Neerijnen op 5 mei. Het koor uit Varik wordt geleid door dirigente Anke van der Braak en heeft ook Ton Jansen in de gelederen, voorzitter van Stichting BOL. Onder ziet u een voorproefje van het koor, een optreden in de RK Kerk in Gellicum op zondag 14 september 2014.

 

Back To Top