Ad Arma en Joyce Bloem exposeren samen in Tuil

Tijdens de komende open atelierroute WaardArt van de gemeente Geldermalsen en Neerijnen bundelen Joyce Bloem en Ad Arma hun artistieke krachten. Op 2, 3 en 4 oktober exposeren ze in de Haybarn Gallery in Tuil.

Beide kunstenaars staan bekend in de regio en exposeren al sinds 1978 hun kunstwerken in binnen- en buitenland. Joyce is beeldend kunstenaar en bekend als organisator van het jaarlijkse festival op 5 mei langs de Waal. Haar gast Ad Arma – die 13 jaar lang in Haaften woonde – behoort al jaren tot de meest gelauwerde kunstenaars van het land.

De afgelopen weken maakten Bloem en haar gastexposant verschillende gezamenlijke grafische werken die samengebracht worden in de expositie: ‘Met de stroom mee’. Op 2, 3 en 4 oktober van 11-17 uur staan de deuren van de HayBarn Gallery in Tuil gastvrij voor u open. Daarna blijft de tentoonstelling tot Kerstmis op afspraak geopend. Donderdagavond 1 oktober is de officiële opening van WaardArt in het Stroomhuis Neerijnen, waar een gratis catalogus en routekaart verkrijgbaar is.

Over Joyce Bloem
Joyce Bloem (1951) is een veelzijdig kunstenaar die o.a. bekend is als dichter, landschapskunstenaar, beeldhouwer en schilder. Een aantal in het oog springende projecten van Joyce zijn het Indisch monument Sawah Belanda dat zij samen met haar zus Marion maakte en het Bevrijdingsfestival, dat in 2014 en 2015 duizenden toeschouwers naar de Waal wist te lokken. Zij is curator van nationale – en internationale exposities zolwe buiten- als binnen. Haar beeld ‘Verhalen van Neerijnen’ staat sinds 1992 op de dijk in Neerijnen. En haar bronzen beelden zijn op talloze plekken in Nederland te vinden. Joyce gaf les op de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg en Utrecht en was één van de kunstenaars bij de oprichting van het Stroomhuis Neerijnen in de begin jaren tachtig.
Meer informatie: www.constructart.com | www.beeldvanoranjelinten.nl |www.sawahbelanda.nl

Over Ad Arma
Ad Arma (1954) maakt grafisch werk, bronzen sculpturen, gouaches, schilderijen, keramisch werk en glaskunst. Hierbij is veelal de onderliggende gedachte dat alles samenhangt, één is. Ad Arma werd in 2007 uitgeroepen tot Kunstenaar van het Jaar in Nederland. Maar ook op internationaal niveau is hij welbekend en is zijn werk op talloze locaties te zien. Ad Arma reist geregeld naar India en Japan om seminars aan jonge kunstenaars te verzorgen en inspiratie op te doen.
Meer informatie: www.adarma-art.com

Adres: HayBarn Gallery,
Haarstraat 29, 4176 BK Tuil; mobiel 06-10918299

Back To Top