Workshops van Inge van der Wal in Nieuwaal

Kunstenaar Inge van der Wal gaat workshops over vrijheid en schilderen langs de Waal verzorgen voor de kinderen van de wielerploegen. Tijdens de Tour de Waal loopt de route langs haar huis aan de Waaldijk in Nieuwaal.

Inge van der Wal maakt microverhalen. Zij wil confronteren en ontroeren. Tegenwicht bieden aan eenvormigheid en uitsluiting is voor haar een belangrijke drijfveer. Experimenteren, onorthodox materialen integreren tot een eigen wijze spannende eenheid.

Onder de naam i.WAL kiest ze voor diversiteit rondom staal. Harde en fragiele materialen schuren schijnbaar wankelend tegen elkaar. Objecten opgebouwd uit staal, textiel, hout en kunstharsen verdragen en communiceren met elkaar en eisen, hoe klein ook, ruimte en autonomie

Dertig jaar geleden begon zij met schilderen op papier en doek. Sinds 2011 op houten panelen. Fotocollages maakt ze ook op hout. Bij haar zeefdrukken is elke druk anders en soms voorzien van eigen poëzie. Beeldhouwen doet ze in hardsteen. Ook bindt ze zelfgeschreven korte verhalen in, unica’s.

Inge’s atelier heet DOEKenSCULPTUUR. Bezoek op afspraak.

Back To Top