Vliegenierstentoonstelling op 5 mei op fort Vuren!

Op Fort Vuren komt vanaf 10 mei een ‘WOII- en Vliegeniersmuseum’, over o.a. neergeschoten vliegtuigen in de gemeente Lingewaal en het Rivierenland. Er zijn persoonlijke spullen van de vliegeniers te zien en vliegtuigonderdelen van de in deze regio neergestorte vliegtuigen. Speciaal voor Tour de Waal zal hierover een tentoonstelling met foto’s en film op 5 mei te bezichtigen zijn.

Museum
De Stichting EGVL (Eerbetoon Geallieerde Vliegeniers Lingewaal) heeft een (digitale) herinneringsroute Rivierenland (door Lingewaal) gemaakt die langs meer dan 20 informatiepunten zal lopen, waaronder die over de neergeschoten vliegtuigen. De start is op fort Vuren waar ook een museum zal worden ingericht. De opening is op 10 mei. Het museum is tijdens de openingstijden van Fort Vuren te bezichtigen.

Tentoonstelling
De stichting zal op 5 mei (tijdens de Tour de Waal) een tentoonstelling organiseren in Fort Vuren over ‘onze’ helden die zich voor onze vrijheid hebben ingezet. Zie onderstaand overzicht waarop de 7 vliegeniers vermeld staan met hun vliegtuig. Het fort wordt voor de gelegenheid in stijl aangepast.Tijdens Tour de Waal is de tentoonstelling gratis te bezichtigen.

De digitale route is vanaf 11 mei te downloaden via www.beleefroutes.nl of via de app beleefroutes.


De 6 vliegtuigen met de 7 bemanningsleden.


Het gezellige terras van Fort Vuren.

 

Back To Top