Veerhuis Varik Vrijheids Wilg

Op vijf mei 2016 gaat kunstenaar Jos Bregman bij het Veerhuis te Varik een duizenden kilometers grote V van Vrijheid creëren. Het is een V die ontstaat als je een lijn trekt van Reykjavik (IJsland) naar Varik, en van daaruit weer naar het kleine Russisch dorpje Sopokha. Bregman gebruikt daarvoor een oude knotwilg uit de tuin van het Veerhuis.

Uit de takken van de wilg zaagt Jos honderden schijven en schijfjes, signeert ze, geeft ze een uniek nummer en schrijft er een vredeskunstcertificaat bij uit. Het is vervolgens de bedoeling dat zoveel mogelijk va die schijven op de denkbeeldige V terecht komen.

Woon je zelf of ken je iemand die op of in de buurt van deze lijn woont? Zorg dan dat zo’n vredesschijf daar terecht komt. Laat de bijbehorende postcode (of andere plaatsaanduiding) achter. Bregman tekent de postcodes in op een online kaart. Hoe meer punten, hoe meer V!

De hele kaart, online bestellen voor jezelf of voor een ander op de V, en ook alle andere info, vind je op natureaccess.nl/vvw. Nederlandse plaatsen die op de lijn liggen zijn: IJmuiden, Haarlem, Schiphol, Uithoorn, Mijdrecht, De Meern, Leidse Rijn, Nieuwegein, Culemborg, Geldermalsen, Varik, Echteld, Wamel, Rhenen, Bennekom, Apeldoorn, Het Kröller Muller museum, Coevorden, Hardenberg, Emmen,Ter Apel. In het buitenland gaat de lijn door de hoofdsteden: Reykjavik, Kopenhagen en Helsinki.

Back To Top