Tourschema PoëzieTour bekend

Het tourschema van de PoëzieTourdeWaal (PTdW) is bekend. De dichterstour maakt in zijn vierde editie op zaterdag 5 mei deel uit van het bevrijdingsevenement  Tour de Waal. De dichters doen tijdens hun tour een vijftal locaties aan. Ze starten om 13.00 uur en eindigen rond 16.00 uur aan de Waalkade in Zaltbommel met een poëziefinale.

De dichters houden in duokoppels voordrachten op de locaties. Per locatie is er een serie van drie voordrachten. Het tourschema ziet er als volgt uit:

-tussen 13.00 en 14.00 uur: slot Loevestein en Stroomhuis Neerijnen;

-tussen 14.30 en 15.30 uur: kerkje Heesselt, Rossum(Hotel de Gouden Molen/restaurant In Petto);

– circa 16.00 uur: poëziefinale aan de Waalkade (voor de Verdraagzaamheid).

Initiatiefnemer en organisator van de PTdW is de Zaltbommelse dichter Thom Ummels. “De PTdW is inmiddels een traditie aan het worden en we hebben er als dichtersgroep weer veel zin in om zo het totale programma van de Tour de Waal op te luisteren”, aldus Thom.

De dichters

De kerngroep van dichters bestaat naast Thom Ummels uit Leo van der Laan, Esther van Empel en Marcel Vaandrager. Op de eindbestemming Zaltbommel zullen ook gastdichters (Marion van Rooij en Joep Beliën) een voordracht houden.

Daarnaast is aan prijswinnende scholieren van de dichtwedstrijd van het 4 mei comité Zaltbommel gevraagd hun gedicht voor te dragen.

Informatie over de PTdW dichters

Leo van der Laan

Woont in Bruchem. Haalt zijn inspiratie als dichter vooral uit reizen, natuur en religie. Heeft vorig jaar zijn tweede dichtbundel uitgebracht met de titel “Fazant op de vaalt”. Was twee keer winnaar van de dichtwedstrijd “Bakens aan de Waal” van het Stroomhuis in Neerijnen.

Marcel Vaandrager

Dorpsdichter van de vijf dorpen van Werkendam en oprichter van het Nederlands Dichters Podium. Daarnaast organiseert hij evenementen op het gebied van kunst en cultuur. Hij heeft meerdere prijzen op zijn naam staan. Marcel schrijft columns en is uitgever van dichtbundels. Samen met 2 anderen vormt hij de theatergroep De Troubabrours. www.marcelvaandrager.nl

Esther van Empel

Woont in Nieuwaal en schrijft al langer gedichten, vaak geïnspireerd door de natuur. Deed vorig jaar voor de eerste keer mee aan de PTdW en sluit dit jaar weer aan.

Thom Ummels

Is dichter-politicus en organisator van de PTdW. Naast dichter is Thom fractievoorzitter van D66 in de gemeenteraad van Zaltbommel. Hij geeft regelmatig voordrachten en heeft een aantal bundels op zijn naam staan. www.ummelsenummels.nl

Back To Top