Thom Ummels met ‘dichterstour langs de Waal’

Zoals eerder al bekend werd maakt de Nederhemertse dichter Thom Ummels op Bevrijdingsdag 5 mei een ‘Dichterstour langs de Waal’. Hij laat zich op deze tour vergezellen door een drietal andere dichters uit de Bommelerwaard. De Dichterstour maakt deel uit van ons Bevrijdingsevenement ‘Rood-Wit-Blauw & Wittebrood’.

Thom Ummels heeft onlangs een oproep gedaan aan dichters in de regio om met hem mee te gaan op de Dichterstour. “Er zijn allerlei positieve reacties binnen gekomen op mijn oproep. Uiteindelijk zijn er drie dichters die meegaan om gedichten voor te dragen”, aldus Ummels. “Het is een mooie gelegenheid om samen met collega dichters invulling te geven aan dit evenement. Misschien smaakt het naar meer”.

De dichters die samen met Thom Ummels de tour gaan maken zijn: Inge van Wijgerden (Gameren), Leo van der Laan (Bruchem) en Joep Beliën (Zaltbommel). De dichters dragen hun gedichten voor op een drietal locaties aan de zuidkant van de Waal. Hier wordt in de middag van 5 mei een grote publiekspicknick gehouden. Het gaat om Rossum (14.00 tot 14.15), Zaltbommel (14.45 tot 15.15) en Gameren (16.00 tot 16.15).

Scholierengedichten
De gedichten die worden voorgedragen staan in het teken van bevrijding, vrijheid en oorlog en vrede. Tijdens de tour dragen de dichters ook prijswinnende gedichten voor uit de gedichtenwedstrijd die de gemeente Zaltbommel en het 4 mei Comité in voorgaande jaren hebben uitgeschreven. Informatie over de Dichterstour is verkrijgbaar bij Thom Ummels, www.ummelsenummels.nl.

Back To Top