Thom Ummels met dichters op PoëzieTourdeWaal

De Nederhemertse dichter Thom Ummels maakt op Bevrijdingsdag 5 mei opnieuw een tour met andere dichters langs de Waal. Onder het motto “PoëzieTourdeWaal” zullen dichters uit het Rivierenland een tocht met voordrachten langs de Waal maken. De dichterstour maakt deel uit van het bevrijdingsevenement  “Tour de Waal:Fietsen voor de vrijheid”. Dichters in de regio worden uitgenodigd aan de tour deel te nemen.

Het thema is “Dichters voor de vrijheid”. Vrijheid in brede zin: vrij zijn, vrijheid zoeken, vrijheid van meningsuiting, losmaken, vrij voelen. Thom Ummels nodigt dichters in Rivierenland uit om deel te nemen aan de dichterstour.

Het is de bedoeling, dat er circa 8 dichters meedoen. Bij de samenstelling van de groep tourdichters wordt onder meer gekeken naar de aard van hun werk, ervaring met voordrachten, verschenen publicaties en spreiding in de regio.

“Vorig jaar heb ik ook een dichterstour georganiseerd op 5 mei en dat is mij goed bevallen”, aldus Thom Ummels. “Het was slecht weer en ook organisatorisch waren er een paar verbeterpunten, maar het concept sprak aan en vraagt dus om herhaling. Nu in een grotere opzet, met meer dichters en ook op meer locaties. En met een centrale afsluiting in Zaltbommel aan het eind van de middag”

Aanmelden
Belangstellende dichters kunnen zich tot 20 maart a.s. aanmelden via het emailadres: info@ummelsenummels.nl. Aanmeldingen dienen voorzien te zijn van telefoonnummer en achtergronden van de dichter.

Back To Top