5 mei Bevrijdingstocht Oost Betuwe

De Oost-Betuwe heeft niet veel activiteiten op Bevrijdingsdag. Begrijpelijk, want op 5 mei 1945 was hier niet veel te vieren. De bewoners waren geëvacueerd en het gebied was, na de lange strijd die hier heeft gewoed, compleet verwoest. De wederopbouw was belangrijker dan feestvieren. Pas in 1946 zijn voorzichtig de eerste bevrijdingsfeesten gehouden. Op boerenwagens werden optochtjes georganiseerd om even alle ellende te vergeten en een vrolijkere toekomst tegemoet te rijden.

Bijna 80 jaar later vinden wij dat de tijd rijp is voor een echte Bevrijdingstocht door de Oost-Betuwe. En die komt er dan ook op 5 mei: van Ochten naar Kasteel Doornenburg.

Het wordt een bonte stoet van historische voertuigen. Niet alleen militair, ook oldtimers, oude tractoren, oude brommers. Iedereen mag deelnemen aan de Bevrijdingstocht 2023, als het voertuig maar oud is.

Wij gaan colonnes samenstellen van gelijken, dus tractoren bij tractoren, oldtimers bij oldtimers en militaire voertuigen bij militaire voertuigen. Zij zullen een route rijden langs diverse bezienswaardigheden in het gebied en er worden onderweg versnaperingen aangeboden aan de deelnemers. Met een paar militaire voertuigen gaan we langs enkele verzorgingstehuizen voor het afgeven van een presentje namens Tour de Waal.

Wil je de voertuigen zien? Kom dan op 5 mei vanaf 10:00 uur naar de start in Ochten, de finish bij Kasteel Doornenburg of natuurlijk ergens onderweg.

Aanmelden:

De inschrijving voor dit jaar is gesloten, we zitten vol.
Volgend jaar weer een kans!

Back To Top