skip to Main Content

Emmie Nuijen: “In Ophemert hadden ze nog nooit zo veel mensen in het dorp gezien, zeiden ze :-)”

Don Böckmann: “schitterend en wat hebben we geboft dat het juist met de dropping droog was, wel veel wind, maar als je de rest van de beelden uit Nederland ziet, dan hebben we veel geluk gehad.”

Arwin Klijnveld: “Jammer van het weer maar stoer dat de dropping gewoon doorging!”

Edwin Cretier: “Chapeau Joyce Bloem!”

Marjo Wiltingh: “ja prachtig initiatief. Zeer verbindend! Mooi en dank.”

Lies van Soelen – Verhagen: “Was prachtig vanaf de dijk bij Tuil.”

Tanja van der Markt: “jammer genoeg dit jaar moeten missen ivm mijn werk!”

Saskia Geursen: “Heb het goed naar mijn zin gehad”

Marieke van Wijk (in Gameren): “Was erg hilarisch dat de broodjes uiteindelijk in de bosjes kwamen! Gaat toch om idee, was wel erg leuk vond ik!”

Esther van der Ende: “Leuk dat er zoveel mensen kwamen kijken naar dit toch wel bijzonder gebeuren…stel je voor dat je al dagen honger lijdt..dan ga je volgens mij dwars door de brandnetels en struikprikkels heen zoals vanmiddag…”

Gerda Bouman – Kreling: “Was erg leuk!”

Bakkerij Bakker: “De waalbroodjes zijn gedropt. Groot succes. Voor de mensen die geen broodje heeft kunnen rapen geen ramp. Vanaf morgen weer vers in de winkel.”

Thom Ummels: “Vanmiddag op Dichterstour in kader Bevrijdingsdag Manifestatie RoodWitBlauw&Wittebrood. Ondanks regen en storm was het een mooi en poëtisch avontuur.”

Monique Bransen: “naar het vrijheidsconcert en vuurwerk in Zaltbommel – heel speciaal vrijheidsgevoel!”

Han Looijen: “Ik heb een klein en donkerbruin vermoeden dat ons ‪#‎bevrijdingsconcert‬ in‪#‎Zaltbommel‬ in goede aarde is gevallen! En voor herhaling vatbaar!”

Louis Dolmans: “een werkelijk onvergetelijke dag!”

Wilma van Steenbergen: “Wachten op het vliegtuig met de broodjes, maar niet voor niks er viel er 1 voor mijn voeten, maar ik denk van de meeste in de bosjes. Toch wel mooi om te zien, en als je ziet hoe de kinderen joelen en op zoek gaan, zo zal het 70 jaar geleden ook gegaan zijn denk ik.”

Kim van Wordragen: “Ik ben benieuwd wanneer het vliegtuig komt en waar het brood valt….het kan nog overal als de wind zo blijft draaien# bevrijdingsfeest Zaltbommel waalkade de zon is er…lekker gezellig druk . …”

Pannenkoekenhuis de Waterpoort: “Op dit moment een geweldige avond!!! Bevrijdingsconcert 2015 aan de Waalkade in Zaltbommel”

Albert van den Bosch: “Het was prachtig om dit bevrijdingsfeest te vieren maar ook stil te staan bij wat we voor onze vrijheid over moeten hebben!”

Diana Groeneveld: “Wat geweldig om bij dit feest aanwezig te zijn geweest!!!”

Wilfred Brouwer: “5 mei 70 jaar voedsel / Broodjes dropping langs de uiterwaard aan de Waal te Herwijnen, was druk en gezellig vanmiddag.”

Sylvia de Jong: “Super geslaagde bevrijdingsdag in de prachtige theetuin van Janet van Kruijsbergen gevierd met lieve vrienden ♡ ”

Ans Heijnen: “Het was bijzonder om de symboliek hiervan te ervaren: hoe heel Bommel uitloopt om te zien dat er brood uit de hemel komt! En gelukkig mooi weer erbij!”

Hans Baars: “Gefeliciteerd met dit prachtige initiatief. Heel waardevol! Zeker na de dag ervoor geweest te zijn bij de boeg in Rotterdam ter herdenking van de koopvaardij slachtoffers.”

Liesbeth Massar: “Prachtig tussen dat blauw en wit en de zon en gillende kinderen.. ”

Bianca Tangande:Wat een goed en groots totaal project, echt van jou Joyce Bloem om dat voor elkaar te krijgen.

Piet van Wesemael: “top gedaan Crew van Piet ! Respect en de totale operatie is ondanks de weergoden geslaagd, Vliegtuig en broodjes verbonden alle mensen op de grond”

Miranda Heijdra: “Het was echt prachtig om te zien hoe de broodjes gedropt werden, en het is helemaal leuk om te zien wie het deden met dit filmpje, dank jullie wel”

Band Art of Change: “Was super om in Tuil te mogen staan. We wilden ook nog erg lang doorspelen door al dat enthousiasme. Voor een volgende keer: Graag!”

Joep Beliën: “Zo voedt de ene Generatie de andere met het Voedsel van Vrijheid en Bevrijding..”

Annemart Vahl: “Joyce het was een geweldige dag. Alle lof en eer aan de organisatoren”

Betty Overheul: “Ook bij ons (Herwijnen) werd er gedropt. Precies op de goede plek knap”

Janneke Boogaard: “Ik heb begrepen dat het een groot succes is geweest. Ik was met een groep Bommelaren in Roemenië en zelfs daar kwam het evenement meerdere keren ter sprake!”

Wim de Bruijne: “Maar goed dat het geen pakketten waren want mijn vrouw kreeg er een boven op haar hoofd. Broodje smaakte overigens prima”

Back To Top