Programma Tour de Waal 2022 bekend

Na twee jaar van coronabeperkingen komt er eindelijk weer een volledige editie van Tour de Waal. Hét Bevrijdingsdag-evenement van Rivierenland zal op 5 mei op maar liefst 14 locaties te beleven zijn. Hoogtepunten zijn de traditionele broodjesdropping, de historische colonne en tal van kunstactiviteiten die te maken hebben met het thema: Vrede, Vrijheid en Verbondenheid.

BroodjesEigen uitstraling
Elke locatie van Tour de Waal heeft een eigen uitstraling. Heesselt staat bijvoorbeeld in het teken van kunst, Varik mikt op verbondenheid en vrede, Stroomhuis Neerijnen heeft een gevarieerd programma met poëzie en theater. Zaltbommel pakt uit met een heuse mijnenveger en een historisch WOII-tentenkamp.

Rondreizend programma
Nieuw is dit jaar de WaalParade, een rondreizend circus van kunstenaars en troubadours, die op vier locaties een show geven. De Poëzietour is inmiddels aan zijn 8e editie toe. De colonne met oude legervoertuigen rijdt vanuit Tiel, Ochten en Loevestein naar Zaltbommel. Kortom: het publiek zal een keuze moeten maken. Voorzitter Gerard Nieuwenhuis van Tour de Waal: “Er is voor iedereen genoeg te beleven om er een feestelijke Bevrijdingsdag van te maken”.

Kom op de fiets
Stippel dus je eigen route uit langs de activiteiten en kom fietsen over de dijken. Het totale programma is te vinden op deze pagina.

Back To Top