Molen in Buren gaat tarwe malen voor Waaltjesbrood

BUREN – Korenmolen ‘De Prins van Oranje’ zal dit voorjaar het tarwe gaan malen voor het Waaltjesbrood. Op zaterdag 14 februari brachten Joyce Bloem en Nico van den Heuvel een kennismakingsbezoek aan de molen in Buren en gingen er in gesprek met molenaar Johan Verhoef. Aanstaande donderdag is Arjan Bakker, onze bakker van de Waaltjes, bij de molenaar op bezoek.

molen-buren2De leden van de ‘Broodwerkgroep’ van Stichting BOL (Nico van den Hevel en Dik Kusters) gaan er onder leiding van bakker Arjan Bakker voor zorgen dat er op 5 mei duizenden heerlijke broodjes gereed zijn waarvan een deel gedropt gaat worden boven de picknickplaatsen langs de Waal.

De broodjes krijgen de vorm van de oude Waalsteentjes of Waaltjes, de beroemde bakstenen uit het rivierengebied. Vandaar de naam Waaltjesbrood. Ook andere molens in de regio, zoals korenmolen De Vrijheid in Beesd (met molenaar Kees de Jong) zullen mee gaan malen voor de broodjes.

De Prins van Oranje is een walmolen in Buren. Het is een ronde stenen stellingmolen die in 1716 werd gebouwd als vervanging van een eerdere standerdmolen op dezelfde plaats. In 1911 moest de molen grondig gerestaureerd worden na brandschade.

Back To Top