Joyce Bloem

Kom naar de expositie van Joyce Bloem: Beeldend verbonden

Zinder Tiel en Tour de Waal nodigen u van harte uit voor de tentoonstelling ‘Beeldend Verbonden’ van Joyce Bloem, 20 april – 27 mei 2023. ‘Beeldend Verbonden’ is een expositie en eerbetoon aan Joyce Bloem (1951 Heerlen – 2017 Tuil). De expositie biedt een unieke kans om haar keramieken en bronzen beelden te bewonderen. Ook zullen haar laatste olieverf schilderijen en etsen te zien zijn.

Haar Indische achtergrond en verhalen uit andere culturen verweefde ze tot een soort eigen mythologie als basis voor haar werken. Inspiratie vond ze ook in lokale geschiedenis, zoals het beeld ‘De Verhalen van Neerijnen’.

Joyce was veelzijdig en stond ook bekend om haar land art, installaties en beelden in openbare ruimten. Zo begon zij in 2014 het kunstproject ‘Een beeld van oranje linten’. Dit was de aanzet tot het jaarlijks Bevrijdingsdag festival Tour de Waal dat we vandaag de dag nog kennen. Joyce was als geen ander in staat om bruggen te slaan tussen verschillende werelden en was een echte verbinder.

De officiële opening van de expositie vindt plaats op 5 mei om 10:45 uur door Ton Jansen, oud-voorzitter Tour de Waal. Ook daarbij bent u van harte welkom!

Zinder Tiel | Rechtbankstraat 1 | 4001 JR Tiel | T 0344 63 60 60 | www.zinder.nl

Back To Top