Inzamelingsactie ANWB Kinderfietsenplan start tijdens Tour de Waal

Op 5 mei start, tijdens de Tour de Waal, de inzamelingsactie voor het Kinderfietsenplan. Gedurende twee weken kan iedereen een fiets doneren, deze wordt opgeknapt door ANWB vrijwilligers en via Nationaal Fonds Kinderhulp gegeven aan een kind tussen 10-18 jaar dat in armoede leeft.

Tijdens het Vrijheidsevenement Tour de Waal kan langs beide oevers van de Waal gefietst worden. Onderweg zijn op verschillende plaatsen muziek, verhalen en poëzie over vrede en vrijheid te beluisteren. Ook is er een spectaculaire luchtshow. Net als vorig jaar staan vrijwilligers van het ANWB Kinderfietsenplan langs deze route om voorbijgangers op te roepen een fiets te doneren. Fietsen kunnen tot en met 19 mei worden ingeleverd bij rijwielhandel GEJO Cycleworld in Tiel en bij Campingpark Zennewijnen, net buiten Tiel.

Campingpark Zennewijnen is tevens een ANWB Gastvrij punt op de route. Hier wordt fietsers een extra warm hart toe gedragen, met fietskaarten, reparatiespullen, een oplaadpunt voor accu’s, schuilplek bij regen, gratis naar het toilet en natuurlijk is er koffie met appeltaart. Er komen ‘s middags ook ANWB vrijwilligers voor de broodnodige ondersteuning.
Een mooi startpunt van de inzamelingsactie, vindt initiatiefnemer Frederik Bennis, consul bij ANWB Vrijwilligers. ‘Vorig jaar hebben we tijdens dezelfde periode maar liefst 125 fietsen ingezameld. Daarvan zijn er al weer zo’n 80 opgeknapt en aan kinderen gegeven. Dat zijn 80 blije kinderen!’

Meer informatie: anwb.nl/kinderfietsenplan

Back To Top