Hoeveel Waaltjesbroodjes passen er in een vliegtuig?

Veel vragen over de dropping van het Waaltjesbrood werden beantwoord tijdens een werkbezoek aan vliegveld Seppe op zaterdag 21 februari. Een afvaardiging van Stichting BOL sprak er met Laurens Degenaar van ‘Skydive EPCN’.

De dropping van de ‘Waaltjes’ is één van de meest spectaculaire onderdelen van de 5-mei viering dit jaar. Een mooie symbolische actie die verwijst naar Operatie Manna in het laatste oorlogsjaar. Het plan moet natuurlijk wel met de nodige voorzichtigheid worden uitgevoerd.

Een aantal vragen lag daarom voor de hand. Hoeveel broodjes passen er in een vliegtuig? Hoe laag kan er gevlogen worden? Hoe precies is de dropping? Is het veilig om meerdere broodjes tegelijk te verpakken? En natuurlijk moet bepaald worden op hoeveel en op welke plaatsen er gedropt moet gaan worden.

Van Stichting BOL waren Joyce Bloem, Rein Eggink, Jan van den Berg, Remko Som de Cerff en  Nico van den Heuvel aanwezig. De exacte uitvoering van het plan zal nu samen met Skydive EPCN worden uitgewerkt door de ‘Airdrop’-werkgroep o.l.v. Rein en Remko.

Back To Top