Het Zaltbommels Kamerkoor zingt op 5 mei in de muziektent

Het Zaltbommels Kamerkoor olv Irene Maessen zingt 5 mei in de muziektent op de Stadswallen.

Al bij de 75-jarige herdenking in 2020 zou het Zaltbommels Kamerkoor de 5 mei festiviteiten met koorzang kleur geven. Twee jaar later, in 2022 gaat het dan echt gebeuren.

Het programma bevat liederen gebaseerd op de 5 mei gedachte: Bevrijding, Vrijheid èn Vrede.

Het koor zingt naast muziek van Scandinavische componisten als Sibelius (het bekende Finlandia-‘Song of Peace’), Nilsson (Gabriellas sång uit de Zweedse film ‘As it is in heaven’) en Edvard Grieg (‘Letzte Frühling’) ook muziek van Nederlandse bodem. Zo klinkt er een verrassend, vierstemmig Wilhelmus uit 1600 en ‘Merck toch hoe sterck’ in een bewerking van Felix de Nobel.

Koorlid en voorzitter van het ZBKK, Hans de Wit, schreef in 2006 geïnspireerd door zijn vroege ochtendwandelingen het gedicht ‘Waalvrede’. In 2019 heeft hij het gedicht getoonzet voor a capella koor, een wereldpremière dus! Twee koorleden maakten een Nederlandse tekst over Zaltbommel op een traditioneel koorwerk, de compositie heet ‘Hoor de Waal!’.

Joodse muziek zal natuurlijk niet ontbreken, zoals het ontroerende ‘Nigra sum’ van Pablo Casals en Shalom Chaverim (Vrede mijn vriend, tot wij elkaar weer zien).

Het concert wordt afgesloten met Engelstalig repertoire, het ingetogen ‘Deep river’ en de bekende meezingers in meerstemmige bezetting, ‘Bei mir bist du schön’ van de Andrew sisters en ‘We’ll meet again’ van Vera Lynn.

Het concert zal vrij toegankelijk zijn voor elke Bommelaar en belangstellende. De herstelde Stadswallen met de nieuw ingerichte Muziektent-omgeving heeft een prachtige sfeer. Neem voor meer comfort de eigen stoel mee of een plaid. Hapjes en drankjes zijn verkrijgbaar.

Het belooft een feestelijk concert te worden!

Back To Top