Herinneringsbomen aan de Waal

In het kader van Ruimte voor de Rivier moesten heel wat bomen en struiken rond de rivier het veld ruimen. Stichting BOL wil daar samen met Stichting Onze Waal iets aan doen en de teruggeplante bomen meteen een betekenis geven. Daaruit is het idee ontstaan om herinneringsbomen te planten aan de Waal. Het eerste groepje bomen, vijf zwarte populieren, wordt op 5 mei tijdens de RoodWitBlauw-picknick geplant bij de Put in Waardenburg. De bomen zullen ons het hele jaar door blijven herinneren aan de bevrijding en het belang van vrede.

Er is juist gekozen voor de zwarte populier omdat het een soort is die van oudsher in het rivierengebied thuis is, maar de laatste jaren steeds minder voorkomt. Later volgen meer groepjes bomen, aan beide zijden van de Waal.

Louis Dolmans, voorzitter van Stichting Onze Waal, heeft zich sterk gemaakt voor dit project en wist Staatsbosbeheer te overtuigen van het belang ervan. Gehoopt wordt dat de Waal haar groene karakter toch een beetje terug krijgt.

Ook leuk om te vermelden is dat de oudste en dikste zwarte populier van ons land in Neerijnen staat, aan de oever van Pijnense Put.

Back To Top