Munt groeit in Zwarte populier

Eerste herinneringsbomen worden op 5 mei geplant

Op Bevrijdingsdag om 09.30 uur zullen Waardenburg de eerste 5 zwarte populieren worden geplaatst om vrede door te geven aan volgende generaties. In de uiterwaarden zullen de herinneringsbomen worden geplant door twee veteranen uit gemeente Lingewaal en Neerijnen, voorzitters Louis Dolmans (Stichting Onze Waal) en Ton Jansen (stichting Beeld van Oranje Linten) en het jonge meisje Dinthe Visscher uit Waardenburg. De exacte locatie is in de uiterwaarden tussen de spoorwegovergang en de Molen van Waardenburg, met kasteel Waardenburg op de achtergrond.

Bij de bomengroep komt een gedenksteen met de tekst ‘Dank aan hen die streden‘ en in kleine letters: ‘Met deze zwarte populieren geven stichting Onzewaal & stichting Beeld van Oranje linten de vrede door aan volgende generaties. Neerijnen 5 mei 2015‘.

Het project wordt begeleid door Lex Roeleveld, landschapswetenschapper van stichting Heg en Landschap. Het is de bedoeling dat er op meerdere plekken bomen in de uiterwaarden worrden geplant, om de kaalslag van ‘Ruimte voor de Rivier’ te compenseren.

populierenDe locatie waar de populieren worden geplant.

nico

Back To Top