Colourful City Koor langs 4 podia tijdens Tour de Waal

Het Nijmeegse Colourful City Koor raast op 5 mei langs de locaties van de Tour de Waal. Liefst vier keer is het koor te horen, steeds onder leiding van de temperamentvolle dirigent Johnny Rahaket. Vanaf de start in Hellouw tot aan de grote finale op de Waalkade van Zaltbommel.

Het complete tourschema:

  • 12:15 uur De Bol van Hellouw
  • 14:00 uur Steenfabriek Heesselt
  • 16:00 uur Bij de Gouden Molen Rossum
  • 19:00 uur Waalkade Zaltbommel

Het koor wordt begeleid door het R-chestra, de Syrische zangeres Shaza Hayek en Mile Lukic op gitaar. Mile componeerde het Vredeslied dat ook op meerdere locaties zal worden gespeeld.

Wie het Colourfulcitykoor hoort, raakt in de ban van muziek zonder grenzen. Vreemde talen, ongewone klanken en ritmes raken vertrouwd. Het koor breekt het begrip ‘wereldmuziek’ open. In alle eeuwen en door heel de wereld hebben mensen via muziek uitdrukking gegeven aan hun gevoelens van vreugde en verdriet. Die muziek laat zich niet begrenzen. Artistiek leider, dirigent en violist Johnny Rahaket kiest voor muziek van alle tijden en plaatsen met een snaar voor wat uit het hart van mensen klinkt. Zo groeit en vormt zich al tien jaar een bijzonder repertoire.


Het Colourful City Koor tijdens de start van de Tour de Waal 2016 op kasteel Ophemert.

Back To Top