De Dikke Torenroute (14 km)

De Dikke Torenroute is interessant voor fietsers die niet al te veel kilometers willen maken en toch interessante plekken willen tegenkomen. De route dankt zijn naam aan de karakteristieke dikke toren van Varik die als een baken aan de Waal ligt. Je kunt ook in omgekeerde volgorde fietsen en opstappen waar je wilt, volg gewoon de oranje linten!

Heesselt
Bij het kerkje van Heesselt is van 13-17 uur een bevrijdingsmarkt met leuke kraampjes. Binnen is een open podium waar je o.a. van 13:45 – 15:00 kunt genieten van de Poëzietour, 6 regionale dichters trekken door het gebied en geven voordrachten. Per locatie is er een drietal voordrachten.
Bij de Steenfabriek Heesselt is de theetuin River Lounge open, Hier komt één van de grootste veldovens langs de route. Bianca Tangande speelt er cederfluit. Om 13:10 vallen de broodjes uit de lucht en om 16:30 uur de parachutist. Rond 14:00 uur treedt het Colourful City Koor op bij de River Lounge, aanrader!

Varik
Om 13:15 uur vallen de broodjes in Varik.
14:00 uur Korte workshop cartoons tekenen door kunstenaar Eric Simons.
De Bol is gezellig met heerlijk sorbet ijs van De Deeli uit Ophemert, een poffertjeskraam en hamburgers voor de wachtenden op het pontje. Fruitmotor staat met een kraam met Krenkelaars. Wat dat zijn moet je maar komen proeven. De boom op de Bol wordt versierd met lintjes. Muzikale omlijsting van Jan, Harry & Klaas is er bij het Veerhuis.
De Dikke Toren is open van 13 tot 17 uur en is ook versierd met oranje linten. Harmonie Euphonia uit Ophemert heeft om 15:00 uur een optreden vanaf de torentrans en dat is 35 meter hoog! Dorpshuis Toevershof heeft een expositie van Alex Olzheim en versnaperingen bij de Toeverij, bij goed weer op het terras.

Heerewaarden
Aangekomen aan de Heerewaardense kant heb je 2 opties, direct naar het pontje bij Rossum of nog even de festiviteiten op Bato’s Erf beleven. We adviseren u dringend het laatste te doen 🙂 Want Bato’s Erf wordt leuk, zeker voor kinderen.

Bato’s Erf/Dreumel Dropzone
Op de locatie waar vroeger de steenfabriek stond maken kunstenaars een échte kuiloven zoals deze al in de oertijd werd gebruikt.
In deze oven bakken Ad Arma, Willem Steenbeek en Joris Baudoin met hun team diverse klei objecten.
Neem je picknickmand en kleedje mee vanaf 12u tot 18u. Om 13:30 uur worden er broodjes gedropt vanuit een vliegtuig op het naastgelegen weiland, “Dreumel Dropzone”. Beleg is te verkrijgen in diverse kraampjes, van o.a. Oranjecomité Dreumel. Kom lekker relaxen, we draaien muziek uit de jaren ‘40.
Kinderen kunnen spelen, knutselen, kleien, zelf bakstenen maken, kanonskogels gooien, papieren vliegtuigjes vouwen en zelf met stokken, touwen en lappen stof tenten bouwen. Ze mogen marshmallows roosteren boven een vuurtje.
15:45 – 17:00 uur Poëzietour de Waal.
Om 16:25u springt een parachutist uit het vliegtuig met een vlag. En een extra verrassing: “The Candy Bomber”: hij heeft snoep bij zich voor de kinderen. Dweilorkest Noot Zat zorgt voor sfeer.

Rossum
Bistro in Petto en Hotel-rest. De Gouden Molen verzorgen een leuk programma in Rossum. Om 13:00 gaat de bar open en een uur later start het ‘mini-foodfest’, met lekkere hapjes. De broodjes vallen om 13:35 uur. Van 13:45 – 15:00 uur kan je luisteren naar de Poëzietour de Waal. DJ Ian zorgt voor de muziek en vanaf 16:00 uur zijn er twee optredens: Colourful City Koor en de coverband The Containers.

Via het kleine Kloosterdijkje fietst u weer van de feestlocatie van Rossum naar de aanmeerplaats bij Sluis Sint Andries. Hier pakt u het pontje naar Heesselt.

Back To Top