2 Can Rule veteranen Tiel

Interactieve lezing ‘Veteranenpraat’ van 2 Can Rule

Bijna iedereen is bekend met de verhalen van de Tweede Wereldoorlog en wat er is gebeurd in Nederland en wellicht in het bijzonder in Tiel. De gedenktekens, de jaarlijkse toespraken tijdens de 4 mei herdenking, de herinneringen van de bewoners zelf. Gebeurtenissen en emoties die bij de inwoners van Tiel niet snel vergeten zullen worden. Op zondag 5 mei delen leden van Stichting Veteranen 2 Can Rule uit Tiel tijdens Bevrijdingsdag een presentatie die laat zien dat vrijheid niet vanzelfsprekend is.

De diverse sprekers van Stichting Veteranen 2 Can Rule zijn allen veteraan en hebben gediend tijdens verschillende conflicten. Hun leeftijd varieert van jonge mannen van rond de 30 jaar tot een leeftijd van 60+. Ieder heeft zijn eigen steentje bijgedragen aan de missie die hen voorhanden lag. Denk hierbij aan: Libanon, Bosnië, Irak en Afghanistan.

De presentatie van Stichting Veteranen 2 Can Rule wordt vorm gegeven door hen die hebben gevochten voor de vrijheid. De tweede wereldoorlog ligt, gelukkig, al lang achter ons maar dat betekent niet dat vrijheid vanzelfsprekend is.

Nu in 2024 lopen de spanningen in wereld steeds meer op. Echter, in de samenleving leeft vooral onverschilligheid. Wij leven in weelde en vrijheid, maar die vrijheid is aan roest onderhevig.

Laat jezelf op deze dag van de vrijheid informeren door zij die offers hebben gebracht voor juist deze vrijheid. Veteranen zijn niet alleen de oude mannen van vroeger, ook nu lopen er nog diverse missies om de wereld een stukje beter te maken dan gisteren.

Ervaar in een informele setting de verhalen van jonge veteranen over waarom zij ooit voor Defensie hebben gekozen en hoe hun missies hen hebben gevormd tot de mensen die ze vandaag zijn.

Vermaak met een lach en een traan
Vrijheid moet gevierd worden, daarom is er gekozen voor een leuke setting in Zinder. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen en het evenement Veteranenpraat is toegankelijk voor alle leeftijden.

Waar en wanneer?
5 mei om 11:00 uur in de theaterzaal van Zinder. Aanmelden is niet nodig en het deelnemen is kosteloos. Dit event wordt mogelijk gemaakt door Stichting Veteranen 2 Can Rule in Tiel. Iedere 3e zondag van de maand om 14.00 uur hebben zij open bijeenkomsten bij de Boemerang in Tiel (plein 8).

Je bent van harte welkom om eens aan te schuiven en voor bedrijven: wij zoeken altijd nieuwe sponsors/ partners voor onze maatschappelijke activiteiten. www.2canrule.nl

Back To Top