Een feestslinger voor de bevrijding maken

Het MuseumAtelier (Jacqueline Jans) en Atelier DOEKenSCULPTUUR (Inge van der Wal) trekken op 5 mei samen op langs de dijk aan de Waal. Van Bommel tot Bommelsche Hof in Nieuwaal. Een gedeelte van hun ateliers wordt dus mobiel.

Passerende fietsers, van en naar de pontjes, worden van harte uitgenodigd om mee te doen met het bedrukken en beschrijven van vlaggetjes. Denk aan de gebedsvlaggetjes in Tibet. Die staan voor vrede, compassie, kracht en wijsheid. Van oudsher worden de vlaggetjes bedrukt door middel van blokdruk en het wapperen van de wind maakt dat het verzoek om voorspoed (hopelijk) wordt verhoord. Laat een kleurige opdruk en een mooie zin voor anderen achter.

Om 12.00 uur start MuseumAtelier aan de dijk bij Zaltbommel, knooppunt 66, Gamersedijk.

Atelier DOEKenSculptuur start in Nieuwaal, Waalbandijk 15.

Om 13.30 uur vindt u een post bij de kruising Waalbandijk/Beemdstraat en

bij knooppunt 08, kruising Waalbandijk/Hogeweg).

Om 15.00 uur is de ontmoeting van beide ateliers bij de oude steenfabriek in Gameren: knooppunt 07 (Waalbandijk/fietspad schaapjesdijk/Gamerensche waarden).

Help mee om de vrijheid te vieren door vlaggetjes langs de Waal te verbinden!

Lise van Steensel uit Zaltbommel, één van de winnaars van de gedichtenwedstrijd 4 mei, bijt de spits af en schrijft haar gedicht als eerste op de bevrijdingsslinger. Zowel Lise als haar jongere zusje Julie zijn trouwe bezoekers en leerlingen van het MuseumAtelier in Zaltbommel.

Back To Top