De Verdwenen Kastelenroute 2017

Deze route is met een paar kilometer ingekort omdat vanwege de lage waterstand het pontje van Hellouw niet naar Nieuwaal vaart, maar naar Zuilichem.

Herwijnen
Bij de grote boom boven aan de dijk bij het pontje vanuit Brakel (in de volksmond ‘de Bradaal‘) staat het karretje van Meneertje Appeltaart. De appeltaart is gebakken in Vuren met Herwijnse appeltjes, dus die mag je niet missen!

Een klein stukje oostwaarts brengt je in Herwijnen. Wie om 13:00 uur bij de camping aan de Waal is kan de broodjesdropping meemaken. De Waalbroodjes zijn gebakken in Herwijnen!
Bij theetuin ‘Tafellaken en Servet’ (tegenover het peilschaalhuisje) is een terras boven aan de dijk. Hier is om 13:00 uur de officiële Herwijnse start van de Tour de Waal. Je kunt hier ook de inmiddels beroemde ‘wel-kommetjes’ kopen.

Het witte peilschaalhuisje is open en er zijn rondleidingen van 13.00 uur tot 16.30 uur.
Ook komt hier het historische mannenkoor optreden rond 16.00 uur en een hele leuke drumband.
Het bijzonder sfeervolle Huize Kerkenstein is speciaal voor deze dag opengesteld, dit huis is bekend geworden als filmlocatie van de film Oorlogswinter.
Keer bij Huize Kerkenstein weer om om het rondje te volbrengen. Je rijdt langs de theetuin van Oud Vuren, met de lekkerste appeltaart van de hele regio. Even stoppen dus!
Een klein stukje verder ben je weer terug bij Fort Vuren.

Hellouw
12:00 uur: Startceremonie van het hele evenement: toespraken van o.a. burgemeester De Vries, aansteken van de vredesvlam en een optreden van het Colourful City Koor. Er staat een echte veldoven waarin de ‘wel-kommetjes’ worden gebakken.
13:05 uur broodjes-dropping. Er is volop muziek in de tent, van o.a. N.E.P. en 16:00 -17:30 uur Koor ‘Bekaant Goed’. 13:45 – 15:00 uur: Poëzietour.
Doorlopend: Theaterstuk ‘Vluchten uit een oorlog, wat neem je mee? ‘. Om 16:40 uur Parachutist versierd met vlaggen. Collage van foto’s met een quiz op locatie. Dorpshuis de Biskamp zorgt voor een hapje en een drankje.

Hier vertrekt het pontje naar – in eerste instantie – Nieuwaal, maar vanwege de lage waterstand zal moeten worden uitgeweken naar Zuilichem.

Zuilichem
Bij het pontje van Zuilichem staat de foodtruck van Crêpes Roulotte met lekkere hapjes. Fiets naar Brakel , waar het pontje klaar ligt om weer naar Herwijnen te varen. Deze route is ook in omgekeerde richting te volgen.

 

Back To Top